Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κέικ με μήλα και σοκολάτα

Κέικ με μήλα και σοκολάτα


Σήμερα θα δώσουμε μια σοκολατένια γεύση στο κέικ μήλου που αγαπάνε τα πιτσιρίκια. Ένα γλυκάκι εύκολο αλλά τόσο ξεχωριστό που μπορείτε να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας αλλά και το πρωινό των μικρών μαθητών πριν από το σχολείο!
Υλικά
3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
290 γρ. βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
350 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη
Eκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 40 γρ. από το βούτυρο και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με με 100 γρ. από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Αλείφω τη φόρμα με λίγo βούτυρο και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά. Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά. Βγάζω το γλυκό απο το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου